Receptes saludables. Octubre.

Imatge: verduretes a la mallorquina

Què seria un mes d’octubre sense carabassa? malgrat que la tractem com una verdura, la carabassa és una fruita en baia, que ens aporta una gran quantitat de vitamines, en especial, de vitamina A.  És, a més, molt versátil, podent-se cuinar de moltes formes diferents en plats salats, com dolços.

I aquest mes us portem una recepta que de segur no us deixarà indiferents. Proveu a fer-la i conteu-nos el resultat.

Croquetes de carabassa i avena

INGREDIENTS

  • 1 carabassa mitjana
  • 1 tassa de flocs de civada
  • salsa de soja
  • 1 cullerada petita de llavors de lli o sèsam
  • sal, orenga, farigola, etc. (condiments al gust de cadascú)
  • Pa ratllat
  • Oli d’oliva verge

COM HO FEM?

  1. Pelem la carabassa, li retirem les llavors i la tallem a daus grans.
  2. A continuació la bullim en aigua amb sal per a que s’estovi.
  3. En un recipient a part, col·loquem els flocs de civada, les llavors, la salsa de soja, la sal i les espècies escollides.
  4. Una vegada cuita la carabassa, s’eixuga i se submergeix en aigua freda.
  5. Tot seguit la fem puré.
  6. Es barreja amb la mescla anterior fins que esdevé una massa densa.
  7. Deixem aquesta massa a la nevera unes dues hores (o al congelador uns 20-30 minuts)
  8. Formem boletas amb l’ajut d’una cullera, les aplanem amb la ma i les passem pel pa ratllat.
  9. Finalment, les fregim en oli ben calent. També les podem fer al forn.

Què us ha semblat? Fàcil, no? Doncs, au, animeu-se a menjar sa!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website