DIGUEM PROU AL “BULLYNG”

El dia 2 de maig va ser el DIA INTERNACIONAL CONTRA EL BULLYNG i coincidint amb aquesta data important, el día 6 hem impartit el taller de RELACIONS SALUDABLES als alumnes de quart.

Què és l’assetjament o bullying?

L’assetjament escolar es pot definir com a conductes violentes, físiques o psicològiques, fetes intencionadament a una persona, que es produeixen de manera repetida i prolongada en el temps, i que afecten a tota la comunitat, contra les quals la persona assetjada no pot aturar tota sola.

L’assetjament pot costar d’identificar per a les persones que envolten a qui el pateix o a qui l’exerceix, fins i tot pel professorat i les famílies.

Taller de relacions saludables a quart de primària

En l’assetjament, a més de l’agressor i la persona que el pateix, també intervenen els observadors. I aquest va ser un punt central en què vam voler incidir en l’activitat que la Comissió de Salut va dur a terme amb els alumnes de quart de l’escola.

A través de la visualització del vídeo Bullydance , i la proposta didàctica elaborada per Collel i Escudé, vam poder reflexionar amb l’alumnat quines eines té cada actor per prevenir i actuar davant situacions d’assetjament. I els observadors en són part important.

Davant l’assetjament no podem mantenir una actitud neutral. Tothom hi té un rol. L’actitud dels observadors pot contribuir a aturar una situació d’assetjament: no donant suport a l’agressor, mostrant estratègies i donant suport a qui pateix l’assetjament.

Què podem fer les famílies?

Des de casa és important fer una prevenció de l’assetjament treballant amb els fills l’educació socioemocional i la gestió positiva dels conflictes perquè, sovint, l’assetjament té a veure amb una manca d’aquestes habilitats en les persones implicades.

És important transmetre i ser models en evitar respostes agressives, i això no significa ser un covard sinó tenir una actitud intel·ligent i responsable.

Encoratjar perquè denunciïn qualsevol situació al tutor o a algun altre professional del centre que sigui de la seva confiança, donant èmfasi en el fet que això no significa ser un delator (“xivato”) sinó vetllar perquè tothom sigui respectat, ja que tothom mereix un bon tracte. Estareu afavorint la seva capacitat de fer front als problemes.

Entre tots podem evitar situacions d’assetjament. Tots som responsables.

Actua i posa fil a l’agulla.

Els següents enllaços us poden ajudar :

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website