Alimentació saludable en l’etapa escolar

L’alimentació saludable en l’etapa escolar. 2017

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat l’actualització de la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar. 2017″, així com el seu annex “Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús a l’escola”.

Ambdós documents van ser publicats inicialment durant l’any 2012 i ara incorporen noves recomanacions, basades en noves evidències i consensos sobre aspectes clau de l’alimentació infantil.   Durant els darrers 5 anys, s’ha incrementat l’evidència  en relació a diferents aspectes.  En aquest sentit, la nova edició de la guia inclou com a principals novetats, els següents aspectes:

  • Disminució d’aliments “poc saludables”.
  • Reducció de carns vermelles i processades.
  • Increment de llegums i aliments integrals.
  • Reforç per als làctics no ensucrats.
  • Potenciació dels aliments estacionals i de proximitat.
  • Respecte per la sensació de gana expressada per l’infant.
  • Importància dels àpats en família.
  • Participació de l’infant en el procés alimentari, tant a casa com en el menjador escolar.
  • Conscienciació de la necessitat de reducció de malbaratament alimentari.

 

Aquest document sobre l’alimentació en l’etapa escolar ha estat revisat i consensuat per 32 professionals de la salut i l’educació, representants de 25 entitats com universitats, fundacions científiques, societats professionals i departaments de Salut , d’ Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website